Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

Ο Freddy Kalobratsos «μακιγιάρει» έξω απ’ τα δόντια!

Από πολύ μικρός έδειξε τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες αφού σε σχολικά του τετράδια ζωγράφιζε συνεχώς μάτια ενώ του άρεσε επίσης να επιμελείται εικαστικά τους χώρους του σπιτιού του. Θυμάται τον εαυτό του να ασχολείται με το χώρο της μόδας από μικρός αφού η μητέρα του, εξαιρετική μοδίστρα της εποχής, του έδινε τα κατάλληλα ερεθίσματα. Κατά την περίοδο της φοιτητικής του ζωής στη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά, εργάστηκε ως μοντέλο και έτσι μπήκε για τα καλά στον μικρόκοσμο της μόδας.
Στη συνέχεια βρίσκεται στην Αγγλία και στην σχολή του Vidal Sassoon. Η κομμωτική δεν του αρκεί αφού ο Φρέντυ Καλομπράτσος επιθυμεί να αποκτήσει συνολική άποψη και εικόνα για το μακιγιάζ, την ομορφιά, στιλ, συνεχίζοντας τις σπουδές του.
Κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι του και φτάνουμε στο σήμερα όπου πλέον θεωρείται ο πιο καταξιωμένος make up artist!

Τί σημαίνει όμως καταξιωμένος make-up artist?
12 συμμετοχές επί 6 συνεχή έτη στα Fashion Weeks Paris - Milan. Συμμετοχή στα shows των μεγαλύτερων Designers της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας όπως Chloe, Roberto Cavalli, Dsquared, Vivienne Westwood, Marni, Alessandro Dell' Acqua, Kenzo, Bluemarine, Alexander McQueen, Costume National, Balenciaga, Lanvin, Sofia Kokosalakis, Maison Martin Margiela, Marithé + François Girbaud, Giambattista Valli, Mila Shon, Alessandro de Benedetti, John Richmond...ενώ στα δάκτυλά του, έχουν αφεθεί μεταξύ άλλων τα διασημότερα μοντέλα όπως Lara Stone, Maria-Carla Boscono, Lily Cole, Alek Wek, Dasha Zhukova, Karolina Kourkova καθώς και οι Elizabeth Hurley, Ornella Muti, Monica Belluci ενώ πέρσι επιμελήθηκε το νυφικό μακιγιάζ της Tatiana Blatnik.


Για τον ίδιο, ο make-up artist είναι ο αρχιτέκτων της δομής του προσώπου που με το φως και τη σκιά οδηγεί τα σχήματα και τους όγκους στο ιδεατό. Ακριβώς αυτό είναι που προσπαθεί να μεταφέρει στους μαθητές του στη σχολή Freddy MakeUp Stage που διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια!

ΒP: Μετά από μία μεγάλη διαδρομή στο χώρο, ένας σημαντικός σταθμός ήταν η θέση του Brand Manager της MAC. Πώς αποφάσισες να διακόψεις αυτή τη συνεργασία;
FKΗ διαδρομή ήταν μεγάλη και δύσκολη αλλά με υπομονή και σκληρή δουλειά αν έχεις πράγματα να δώσεις είναι θέμα στιγμής κι εμένα την ευκαιρία στον χωρο αυτό μου την έδωσε ο Βασίλης ο Ζούλιας με το πρώτο μου editorial μόδας στο Votre Beaute. Εκείνη την στιγμή η πόρτα στον χώρο της μόδας άνοιξε αλλά μαζί με αυτό το άνοιγμα ξεκίνησαν και οι δυσκολίες, μιας και στον χώρο αυτό για να επιβιώσεις πρέπει καθημερινά να έχεις κάτι καινούριο να δώσεις. Φωτογραφήσεις, επιδείξεις, καμπάνιες.. μια δημιουργική δεκαετία με σταθμό την θέση του Beauty Editor στο περιδικό Diva, όπου με την καθημερινή επικοινωνία που είχα με το γυναικείο κοινό μπόρεσα να νιώσω την κάθε γυναίκα, τις ανάγκες της και τις αναζητήσεις της μέσα από το μακιγιάζ. Στη συνέχεια ένα χρυσό συμβόλαιο με την Estee Lauder μέ εφερε ακόμα πιο κοντά δηλαδή face-to-face με την ως τότε αναγνώστρια. Το αποτέλεσμα της επικοινωνίας αυτής μεταφραζόταν σε πωλήσεις, κάτι που εγώ ποτέ δεν επιδίωξα αλλά παράλληλα κατάλαβα ότι πώληση σημαίνει βαθιά γνώση του αντικειμένου σου και καταννόηση. Κάτι που τώρα στο marketing το λένε "Positive Listening" , ενώ εγώ θα το έλεγα "Κοντά" στον κάθε άνθρωπο..
Όταν μου προτάθηκε η θέση του Brand Manager στην MAC Cosmetics, άγνωστη μέχρι τότε στην Ελλάδα εταιρεία, έβαλα ένα προσωπικό στοίχημα "Θα μπορούσα να συνδυάσω τον καλλιτέχνη με τον τεχνοκράτη?", έτσι λοιπόν συνδυάζοντας τις σπουδές μου στα οικονομικά και την καλλιτεχνική μου φύση, πήρα το προσωπικό μου ρίσκο. Ακόμα μέχρι τώρα με ρωτάνε "Πωωως το έκανες??!". Η απάντηση μου είναι με την πίστη μου στον άνθρωπο και όχι στα προιόντα, μιας και η εμπειρία μου με δίδαξε ότι η γυναίκα θέλει να νιώσει και όχι να αγοράσει. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να βρω 10 make up artists που να μπορούν να περνάνε μήνυμα και φιλοσοφία στους ανθρώπους και όχι απλά ωραία προιόντα. Μετά από άπειρες συνεντεύξεις συνειδητοποιησα ότι οι γνώσεις τους εγκλωβίζονταν σε στερεότυπα μακιγιάζ για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Επομένως αναγκάστηκα να διδάξω εγώ στα παιδιά αυτα, τι σημαίνει τέχνη του μακιγιάζ. Μία τέχνη όπως κάθε τέχνη που έχει ψυχή και συναίσθημα.. άλλωστε στο βωμό μίας ιδέας πολλοί θυσιάστηκαν, για 5 κραγιόν κανείς…… Αυτός ήταν ο οδηγός μου μαζί με την φιλοσοφία μου, ώστε να δημιουργήσω το προσωπικό μου dream team. Και φυσικά βγήκαμε όλοι νικητές! Έτσι μέσα από αυτήν την εκπαίδευση με αρχες και αξίες δημιουργήθηκε μια "σχολή", μια σχολή από την οποία ξεκίνησαν τα ονόματα που απασχολούν σήμερα το χώρο του μακιγιάζ και για τους οποίου νιώθω πολύ υπερήφανος ως μέντορας τους. Άρα δεν μιλάμε για διακοπή αλλά συνέχισα το δρόμο μου στην εκπαίδευση αφήνοντας πίσω μου μια τεράστια επιτυχία, με την MAC να έχει γίνει πλέον νούμερο ένα μάρκα μακιγιάζ στην Ελλάδα και η MAC Ελλάδος νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη, τί αλλο να κάνεις?.. Κάνεις την επιτυχία ΣΧΟΛΗ..!!

BP: Aλήθεια Freddy,ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο πρέπει κάποιος να επιλέξει τη σχολή που θα φοιτήσει και για ποιο λόγο να επιλέξει συγκεκριμένα τη δική σου σχολή;
FK: Όπως απάντησα και προηγουμένως ο άνθρωπος πίσω από την σχολή είναι για εμένα το βασικό κριτήριο εξάλλου και οι παλαιότεροι που δεν είχαν την σημερινή μόρφωση έλεγαν "Με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις". Κάτι που μου κάνει εντύπωση μέσα από την εμπειρία μου στην σχολή τα τελευταία χρόνια είναι το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι μαθητές στην έρευνά τους να αποφασίσουν σε ποιά σχολή θα εγγραφουν, δεν κάνουν καν την ερώτηση "Ποιός θα με διδάξει?". Με λυπεί που δεν κάνουν έρευνα αγορας για μία επένδυση ζωής και δεν ψάχνουν ένα βιογραφικό του δάσκαλου που να αποδεικνείει την ύπαρξη του στο χώρο, την δουλειά του και την εμπειρία του. Για εμένα η σχέση μαθητή-δασκάλου είναι ιερή, αν δεν νιώσει ο υποψήφιος μαθητής ότι δεν έχει να πάρει κάτι από εμένα αλλά και να δώσει τότε δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Για εμένα το μακιγιάζ δεν είναι απλά κραγιόν και σκιες αλλά τέχνη, τρόπος σκέψης, φιλοσοφία, αρχές και αξίες. Η συγκεκριμένη σχολή έχει ήδη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δημιουρήσει ένα μοναδικό στάτους στον χώρο ως η καλύτερη μέσα απο τις επιτυχίες των μαθητών της. Παιδιά που μέσα από την φοίτησή τους είναι έτοιμα να κατακτήσουν την αγορά της μόδας και της ομορφιάς και το έχουν ήδη κάνει με μία απορρόφηση τουλάχιστον 80% μετά την αποφοίτησή τους. Μέσα από το εκπαιδευτικό μου έργο στη MAC και στην συνέχεια στο Freddy MakeUp Stage με μεγάλη περηφάνια μου μπορώ να σας αναφέρω τα νέα ονόματα στο χώρο του μακιγιάζ, τα πνευματικά μου παιδιά όπως τα αποκαλώ και οι ίδιοι παραδέχονται ότι ήμουν ο μέντοράς τους. Από που να ξεκινήσω? Από την Στέλλα Παπαγρηγορίου, γνωστή σήμερα ως Stellar που μονοπολεί στα περισσότερα editorials περιοδικών μόδας? Τον Βαγγέλη τον Θόδο, ο οποίος κατέχει την θέση του Creative Make Up Artist για την εταιρεία Dolce & Gabbana? Την Έλενα Περδικομάτη, προσωπική Make Up Artist της Τάμτα και όχι μόνο? Τον Παντελή Τουτουνζή, αγαπημένο Make Up Artist των celebrities? Και οι επιτυχία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τον Γρηρόρη Πιρπίλη key Make Up Artist της Maybelline New York? Τον οποίο θα έχετε σίγουρα θαυμάσει στο Next Top Model! Τον Σάββας Σάββα? Που ενώ ακόμα φοιτούσε τον διάλεξαν για την εταιρεία καλλυντικών Armani και μέσα σε λίγους μήνες πήρε την θέση Make Up Designer της εταιρείας. Και την Βίβιαν Κάτσαρη, που παίρνοντας το τεύχος της Vogue που κυκλοφορεί θα δείτε το όνομα της, υπογράφει πλέον editorials μόδας. Αμέτρητοι απόφοιτοι δουλεύουν για την MAC, Shiseido, Burberry, Armani, Seventeen, Dior, Korres, τις πιό καταξιωμένες εταιρείες στην Ελλάδα από τις οποίες εκπρόπωποί τους έρχονται στην σχολή μας και επιλέγουν τα νέα τους στελέχη.

BP: Δεδομένων των σημερινών συνθηκών στην ελληνική αγορά τί θα συμβούλευες τα νέα παιδιά ώστε να έρθουν πιο κοντά στη διάκριση και την επαγγελματική καταξίωση;
FK: Για εμενα το πρώτο βήμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν είναι μία σωστή έρευνα για την επιλογή της σωστής σχολής, ώστε να έχουν περισσότερα ποσοστά επιτυχίας στο μέλλον τους. Μια σχολή που πέρα από το μακιγιάζ θα τους διδάξει ακόμα τον τρόπο να κατακτήσουν την αγορά και να μετατρέψουν το όνομά τους σε brand name, επίσης συνεχή προσωπική ανάπτυξη, σκληρή δουλειά και χαμηλούς τόνους. Ας μην ξεχνάμε ότι η επιτυχία έρχεται αργά και σταθερά, άλλωστε κανείς δεν ξεκίνησε από την κορυφή .

ΒP: Κινείσαι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματιες στο χώρο σου; Τί εισπράτεις;
FK:  Για εμένα η λέξη "ανταγωνισμός" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου, δεν ένιωσα ποτέ να απειλούμαι γιατί έχω μάθει να θαυμάζω και όχι να ζηλεύω, εξ' άλλου 20 χρόνια επιτυχίας δεν μου επιτρέπουν τέτοιου είδους συναισθήματα. Ωστόσο η επιτυχία ενοχλεί και εγώ άργησα να το καταλάβω και ίσως ακόμα να μην θέλω να το καταννοήσω. Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί αρκετοί που θέλουν να μιμηθούν την σχολή οι οποίοι στην προσπάθεια τους να αντιγράψουν την επιτυχία ακόμα και με δόλιους τρόπους, φυσικά δεν τα κατάφεραν και ούτε πρόκειται! Δεν πτοήθηκαν στο να χρηματοδοτήσουν φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα στο να παρακολουθήσουν ολόκληρα courses μου με σκοπό να κλέψουν την ύλη, τις τεχνικές, την συνταγή της επιτυχίας μου αφού δεν θα μπόρεσαν ποτέ να φτιάξουν από την αρχή μια original δική τους. Αυτό που δεν μπορούν να κλέψουν όμως είναι την ψυχή και την φιλοσοφία που είναι τα πιο δυνατά συστατικά της επιτυχίας τα οποία δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς. Το να παρουσιάσεις ένα μακιγιάζ σε μια ομάδα ανθρώπων δεν σημαίνει ότι διδάσκεις, μην ξεχνάτε ότι ο καλός ποδοσφαιριστής δεν σημαίνει ότι μια μέρα θα γίνει καλός προπονητής. Μέσα από μια διαδρομή σκληρής δουλειάς το να φτάσει μία εταιρεία καλλυντικών να σου ζητήσει να την εκπροσωπίσεις, δηλώνει αξία, όμως το να χρησιμοποιείς επανειλλημένα το brand name μιας εταιρείας για προσωπικό σου όφελος δεν μου λέει τίποτα. The story behind the name is what matters after all and not the brand.. Και δεν το λέω έτσι απλά αυτό μιας και οι πράξεις μου το αποδεικνύουν, όταν ξεκίνησα την σχολή σταμάτησα την συνεργασία που είχα με εταιρεία καλλυντικών που εκπροσωπούσα ώστε να δωθώ ολοκληρωτικά στην εκπαίδευση. Και μην ξεχνάμε οι άνθρωποι κανουν τα προιόντα και όχι το αντίστροφο, κάτι που έχει γίνει trend τελευταία.

ΒP: Ας μιλήσουμε λίγο για την απλή καθημερινή γυναίκα που της αρέσεις το μακιγιάζ. Τί θα την συμβούλευες ώστε να είναι λαμπερή και σικ μες τη μέρα της;
FK: Καταρχήν η αυτογνωσία είναι αυτό που μπορεί να κάνει μία γυναίκα πιο λαμπερή από ποτέ, ας δώσει καλύτερα έμφαση στο τι έχει και όχι στο τι θα ήθελε να έχει. Η καθημερινή περιποίηση του δέρματος είναι το focus και όχι το τι σκιά θα φορέσει. Σε ένα υγιές δέρμα το οποιο μακιγιάζ "γράφει" καλύτερα. Άρα πρώτα περιποίηση εκ των έσω και ύστερα τέλεια υγιεινή του δέρματος, που σημαίνει καθαρισμός και ενυδάτωση. Και όσο για το μακιγιάζ less is more..

ΒP: Πώς διαφοροποιείται το μακιγιάζ όταν η γυναίκα είναι 20, 30,40,50+ ; Και αν βασική προυπόθεση για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ είναι ένα περιποιημένο δέρμα;
FK: Σε κάθε ηλικία βασική προυπόθεση είναι ο καμβάς, το δέρμα. Μεγαλώνοντας η κάθε γυναίκα πρέπει να ισοσκελίζει την ποσότητα του μακιγιάζ με την προσωπικότητά της, αυτό σημαίνει όσο ανακαλύπτω τον εαυτό μου τοσο πιο σωστά και με έξυπνη επιλογή προιόντα χρειάζομαι. Η γυναίκα πρέπει να ανανεώνει το μακιγιάζ της και όχι να διατηρεί το ίδιο στερεότυπο γιατί αυτό δείχνει τον χρόνο που πέρασε από πάνω της και δεν κρατάει την γυναίκα up to date και φρέσκια. Με συχνές εναλλαγές στο μακιγιάζ η γυναίκα μπορεί και πρέπει να δείχνει ένα ανανεωμένο φρέσκο πρόσωπο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί αγοράζοντας κάθε φορά μια πρόταση μακιγιαζ και όχι τυχαίες επιλογές απο κραγιόν και σκιές, εξάλλου οι εταιρείες καλλυντικών βοηθούν πολύ σ' αυτό με έτοιμες προτάσεις ανα εποχή. Αγοράστε μια πρόταση και όταν πια τελειώσει το μακιγιαζ αυτό ανανεώστε την εμφάνισή σας με την επόμενη πρόταση, έτσι θα έχετε πάντα ένα ανανεωμένο καινούριο look και οικονομία στην τσέπη σας.

ΒP: Ανοίγοντας την τσάντα μίας γυναίκας,μπορείς να βρεις το οτιδήποτε!! Ποιο προϊόν θεωρείς ότι θα πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα;
FK: Για εμένα είναι η μάσκαρα γιατί πάνω σ'ένα καθαρό βλέμμα μπορεί να διορθώσει αόρατα το σχήμα ενός ματιού και να δώσει έμφαση στο βλέμμα. Και επειδή σίγουρα θα υπάρχει ένα κραγιόν πάντα μέσα στην γυναικεία τσάντα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα χείλη αλλά και ως ρουζ, δημιουργώντας μια εύκολα δροσερή και φυσική εμφάνιση.

ΒP: Έχει ειπωθεί ότι η πολύ χρήση του foundation επηρεάζει το δέρμα. Πιστεύεις ότι έχει αλλάξει αυτό με τα προϊόντα νέας τεχνολογίας;
FK: Μύθος! Το foundation είναι μια κρέμα ημέρας με φυσικά χρωστικά και στην σημερινή εποχή συνήθως εχει και δείκτη προστασίας. Άρα είναι προτιμότερο μια γυναίκα να κυκλοφορεί στο σημερινό περιβάλλον με την προστασία που της παρέχει το foundation και ειδικά αν έχει και δείκτη προστασίας από τον ήλιο, παρά να καυκλοφορεί με ένα καθαρό δέρμα και να επιτρέπει έτσι στους ρύπους της πόλης να διαπερνουν με αποτέλεσμα την δημιουργία των ελεύθερων ριζών όπως λέμε στην γλώσσα μας. Άλλωστε μια γυναίκα που βάφεται, σιγουρα θα ξεβάφεται άρα ξέρει να περιποιείται το δέρμα της, ενώ μια γυναίκα που δεν βάφεται δεν ακολουθεί αυτή την διαδικασία και αφήνει το δέρμα της απεριποίητο.

ΒP: Ακριβά καλλυντικά VS οικονομικά καλλυντικά. Ποια είναι η άποψή σου;
FK: Κάθε χρόνο ξεκινάω μία ερευνα από τα υπόγεια των καταστημάτων (ευρείας κατανάλωσης) και καταλήγοντας στην επιλεκτική (ακριβά προιόντα), διαμορφώνοντας την προσωπική μου άποψη. Έρευνα χρειάζεται και όχι πολλά χρήματα! Μέσα στο προσωπικό μου βαλιτσάκι θα βρείτε απ όλες τις εταιρείες γιατί κάθε εταιρεία έχει ένα δυνατό και μοναδικό προϊόν να σου δώσει ή ακόμα και ένα μικρό gadget..

ΒP: Μία γυναίκα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις τάσεις του μακιγιάζ ή όχι;
FK: Τάση σημαίνει να βλέπεις τον εαυτό σου από μία άλλη οπτική. Θεωρώ ότι έχουμε ανάγκη να βλέπουμε τον εαυτό μας με διαφορετικό μάτι και σε αυτό μας βοηθάει η μόδα στο να το κάνουμε πολύ καλά. Ωστόσο πρέπει να μάθουμε να υιοθετούμε και όχι να μιμούμεθα, κρατάμε αυτό που πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει και δεν κάνουμε copy μια εικόνα από μια φωτογράφιση περιοδικού, εκτός αν υπάρχουν κοινά στοιχεία με αυτήν και μπορούμε να κρατήσουμε ορισμένα από αυτά.

ΒP: Τί θα δούμε στο μακιγιάζ για το Φθινώπορο – Χειμώνας 2011;
FK:  Θα δούμε την θηλυκή πλευρά της γυναίκας στα άκρα, που μπορεί ακόμα και να γίνει επιθετική, τα μάτια μονοπολούν την εμφάνιση με έντονα gothic smokey που παραπέμπουν στη δεκαετία του '20 και για άλλους τα χείλη σε αποχρώσεις του ρουμπινιού αιχμαλωτίζοντας το βλέμμα. Επειδή όμως μια σύγχρονη γαυναίκα δεν μπορεί να "αντέξει" τόσο έντονα look στα μάτια ή το μειώνει και το υιοθετεί ή κρατά μόνο τα χείλη.

ΒP: Ποιο είναι το ωραιότερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει για τη δουλειά σου;
FK: Αυτά που έχουν χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μου είναι διά στόματος Tom Pecheux (Καλλιτεχνικός διευθυντής της Estee Lauder): "You are an Artist" όπως επίσης και από μία κυρία πολύ φινετσάτη η οποία με πλησίασε στο αεροδρόμιο στο Μιλάνο, με τον σύζυγό της και τα παιδιά της και μου είπε: "Δεν θα μιλήσω για την αξία σας ως make up artist, ξέρετε καλύτερα εσείς. Θέλω όμως να σας πω ότι από τη στιγμή που εμφανιστήκατε στην τηλεόραση, όχι μόνο μάθαμε μακιγιάζ αλλά αλλάξατε την αισθητική της ελληνίδας στο μακιγιάζ".

ΒP: Και μία τελευταία προσωπική ερώτηση: Αν η μικρή σου, σου ανακοίνωνε ότι θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμά σου, τί θα την συμβούλευες;
FKDo what makes you happy!

Προσωπικά, ευχαριστώ θερμά τον Φρέντυ για τον χρόνο που μου διέθεσε. Οι λίγες ώρες που πέρασα μαζί του , το πάθος του για τη δουλειά και αγάπη του για τη διδασκαλία αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης. Ειδικά αν είχες τη χαρά να μαθητεύσεις και δίπλα του!

Αν θες κι εσύ περισσότερες πληροφορίες μπορείς να περάσεις από τη σχολή Freddy MakeUp Stage που βρίσκεται στη διεύθυνση Παλλάδος 24 - 26, Ψυρρή ή να καλέσεις στο 2103310111.

Καλή συνέχεια! Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες πάτα το κουμπί SHARE! Για περισσότερα νέα και πολλούς διαγωνισμούς με δώρα κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook!

2

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ